Michael Jackson (sävytetty), Hollywood 1991.

Michael Jackson (toned), Hollywood 1991.
Michael Jackson (sävytetty), Hollywood 1991.

Valokuvassa mustaan nahka-asuun pukeutunut ihminen seisoo mustaa taustaa vasten leveässä haara-asennossa ja peittää kasvonsa käsivarrellaan. Ritts irroittaa hahmon taustastaan taitavasti hahmon takaa viistosti suunnatuilla hiusvaloilla.

Kuvassa on ”popin kuninkaaksi” kutsuttu Michael Jackson (1958 – 2009), jonka kahdeksas albumi Dangerous ilmestyi vuonna 1991. Herb Ritts työskenteli Michael Jacksonin kanssa useaan otteeseen. Ritts kuvasi mainoskuvia myös tälle uudelle albumille, sekä ohjasi musiikkivideon kappaleelle In the Closet, joka oli albumin kolmas single. Kesällä 1991 kohuttiin, kun Herb Rittsin ottamat henkilökuvat Michael Jacksonista varastettiin ja julkaistiin luvattomasti sensaationhakuisissa tabloidi-lehdissä.

Michael Jackson oli vapaimmillaan tanssiessaan ja laulaessaan. Hän oli kova tekemään töitä ja kun hän esiintyi ”kipinät lentelivät”. Toisaalta hän ei koskaan näyttänyt julkisesti yksityistä itseään, vaan halusi olla mysteeri. Jackson harvoin loisti valokuvissa, joissa on usein lähes kiusaantuneen oloinen. Tässä Rittsin ottamassa henkilökuvassa Jackson naamioi itsensä kätensä taakse.