Madonna I, San Pedro 1990.

Madonna I, San Pedro 1990.

Valokuvassa hattupäinen nainen laulaa ja tanssii. Hän on luonut katseen alas tai silmät ovat kiinni. Kolmeneljäsosakuva rajautuu naisen polvien yläpuolelta. Toinen käsi on heilahtanut vyötärölle koukkuun, toinen eroottisessa liikkeessä jalkojen välissä.

Herb Ritts kuvasi Amerikan tunnetuimpiin kuuluvaa pop- ja rocklaulajaa Madonnaa usein. Heistä tuli ystäviä jo ensimmäisissä kuvauksissa ja myöhemmin Madonna usein pyysi Rittsiä kuvaajakseen eri toimeksiantoihin, koska luotti tähän ja piti Rittsin kokeellisuudesta muotokuvissa. Ritts puolestaan kuvasi Madonnaa mielellään, koska tämä oli monipuolinen, ennakkoluuloton ja aito. Madonna oli kuitenkin yksi arvaamattomammista kuvattavista ja hän saattoi hokea koko kuvauksen ajan GROI!! GROI!! Eli ”Get rid of it”, ”Hankkiudu siitä eroon”. Ritts ei ollut hokemisista moksiksikaan.

Rittsin mukaan hänen Madonnasta ottamistaan kuvista on helppo havaita kummankin kasvu ihmisinä ja taiteilijoina. Madonna myös houkutteli Rittsin musiikkivideoiden tekoon. Rittsin ensimmäinen musiikkivideo oli Madonnan Cherish (1989), joka on kuvattu Rittsille mieluisalla paikalla meren rannalla. Siinä yhdistyvät hänelle tyypilliseen tapaan luonnon elementit ja Madonnan seksikäs tanssi.