Julia Roberts, Malibu 1990.

Julia Roberts, Malibu 1990.

Valokuvassa on vedestä nouseva nainen, jolla on yllään märkä paita ja jalassaan miesten alushousut. Kohonneet olkapäät ja nyrkkiin puristuneet kädet kertovat ehkä kiukusta tai kylmästä. Nainen näyttääkin huutavan kovaa silmät kiinni – vai nauraako hän suureen ääneen?

Valokuvassa on Oscar-palkittu näyttelijä Julia Roberts Vanity Fair -lehden kuvauksissa Malibun hiekkarannoilla. Herb Ritts piti Julia Robertsista, joka oli ”aito etelän tyttö”, karismaattinen ja hauskaa seuraa. Näissä kuvauksissa Julia Roberts ei kuitenkaan viihtynyt, kuvattavat vaatteet eivät olleet lainkaan hänen tyylisiään. Herb Ritts huomasi vaatteiden vaihdon aikana, että Robertsilla oli jalassaan miesten bokserit ja mainitsi asiasta. Julia Robertsia nauratti, että ne olivat hänen poikaystävänsä alushousut. Ritts sai Robertsin houkuteltua veteen alusvaatteisillaan ja koko kuvaustilanteen vapautumaan hersyvään nauruun.

Herb Ritts halusi luoda kuvaustilanteista vapautuneita, vauhdikkaita ja iloisia hetkiä. Tässä valokuvassa Ritts sekä tavoitti Julia Robertsin omaa luonnetta ja tallensi hänet henkilönä muotikuvausten mallin asemesta, että vapautti nihkeästi kuluneen päivän tunnelman.