Naamio, Hollywood, 1989.

Mask, Hollywood, 1989.
Naamio, Hollywood, 1989.

Valokuvassa alaston nainen näyttää hivelevän kädellään päähänsä asetettua huppua. Peitetyt kasvot vievät ajatukset kuolemaan. Puolivartalokuvassa nainen on kuvattu edestä, mutta katsoja näkee naamion läpi vain kasvojen muodot. Nainen on Herb Rittsin vakiomalleihin kuulunut amerikkalainen kuuluisa näyttelijä ja malli Stephanie Seymour.

Naamio näyttää epämiellyttävältä. Se vaikuttaisi estävän näkemisen ja puhumisen, jopa hengittämisen. Mallin kaino poseeraus rinnastettuna naamion rajuuteen tuo valokuvaan omituisen, surrealistisen tunnelman. Nuoren naisen elinvoimainen vartalo ja elämän katoavaisuudesta muistuttavat kasvot rakentavat sisällöllisen jännitteen kuvaan, sillä elämä ja kuolema ovat vastakkaisia toisilleen. Lähemmin tarkasteltuna naamion muodostavatkin naisen omat hiukset.

Herb Rittsin valokuvissa voidaan nähdä vaikutteita hänen esikuviltaan, kuten 1900-luvun alussa vaikuttaneelta legendaariselta Man Rayltä. Kokeellisista muotikuvistaan tunnettu Man Ray kuului epävirallisesti Pariisin surrealististen valokuvaajien ryhmään 1920- ja 1930-luvuilla. Rayn tapaan Ritts kuvasi visioitaan, joissa eri elementtien rinnastaminen ja yhdistäminen näkyy omalaatuisena, unenomaisenakin tunnelmana.