Hyppy, Paradise Cove 1987.

Jump, Paradise Cove 1987.
Hyppy, Paradise Cove 1987.

Valokuvassa neljä miestä hyppää hiekassa ylöspäin paikallaan tasajalkaa. Kolme heistä on selin ja alasti, mutta yksi heistä on kohti katsojaa ja pukeutunut valkoisiin alushousuihin, ikään kuin ranta-asuun. Kuva rajautuu ylhäällä miesten rintakehien kohdalta ja hahmot ovat siinä mielessä torsoja, ettei heistä näy päitä eikä käsiä.

Ritts kuvasi uransa aikana muotimaailman huippumalleja, joiden ylle oli puettu arvostetuimpien suunnittelijoiden loisteliaita luomuksia. Alusvaatteiden mainostamisessa miesten muodin uranuurtaja oli Calvin Klein, jonka asujen kuvausten yhteydessä Hyppy-kuva on otettu.

Herb Rittsin tavoite oli luoda aikaa kestäviä valokuvia, jotka vielä sadan vuoden kuluttua olisivat ajankohtaisia ja tuoreita. Paljaat kehonosat olivat yksi keino tuottaa ajattomuutta kuvaan, sillä jo antiikista modernismiin alaston ihmisvartalo on ollut kuvanveistäjän tärkein kohde. Ritts alkoi jo uransa alkuvuosina kuvata omia kuvia asiakkaiden toimeksiantojen yhteydessä, kuvausryhmän vielä ollessa paikalla. Hänelle taidevalokuvan ja kaupallisen valokuvan välinen ero oli vähäinen. Ritts halusi sijoittaa uusia ja tuoreita vivahteita myös mainoskuviin. Tavoittaakseen visionsa hän vaati malleilta usein äärimmäistä venymistä.