Madonna (True Blue –profiili), Hollywood 1986.

Madonna (True Blue Profile), Hollywood 1986.
Madonna (True Blue –profiili), Hollywood 1986.

Vaalea nainen profiilissa seisoo lähellä seinää, olkapäät paljaana, pää nautinnosta taakse taipuneena. Herb Ritts on etsinyt kaulan kaarta. Suljetut silmät, olka ja puoliavoin suu korostavat kuvan sensuaalisuutta.

Herb Rittsin kuvaama True Blue –albumin kansikuva on kenties tunnetuin henkilökuva Madonnasta. True Blue –albumi oli Madonnan kolmas studioalbumi, joka nosti hänet 1980-luvun suosituimmaksi poptähdeksi. Madonna omisti albumin silloiselle miehelleen Sean Pennille, joka oli Herb Rittsin ystävä.

Herb Ritts tapasi Madonnan ensimmäisen kerran 1984 kuvatessaan mainosta elokuvaan Desperately Seeking SusanMissä olet Susan? Ritts muisteli myöhemmin ensitapaamisestaan Madonnan kanssa, kuinka laulajatar asteli paikalle pukeutuneena mustaan silkkiin, vöihin, koruihin ja hopearisteihin. Sytytettyään tupakan hän sanoi: ”Olen nähnyt kuviasi Lei -lehdessä. Olet hyvä.” Siitä alkoi heidän yhteistyönsä ja myöhemmin ystävyytensä, jotka jatkuivat Rittsin kuolemaan asti.

Madonna puolestaan on muistellut, että tavatessaan Rittsin ensimmäisen kerran hän piti tätä hulluna nörttinä, sillä tämä oli halunnut kuvata Madonnan pikkuhousut päässä. Madonnan sanoin hänestä kuitenkin nopeasti tuli ”herbified”, eli hän ”herbiläistyi”. Ilmaisu tarkoitti, että Herb Ritts sai puhumalla kuvattavansa tekemään hulluja asioita kuten menemään rannalle, riisumaan vaatteet, hyppäämään jääkylmään mereen, tai kierimään hiekassa. Ritts sai mallinsa kuvaustensa lopussa kylmissään ja uupuneina vannomaan, etteivät he koskaan tulee enää tekemään töitä Herb Rittsin kanssa – kunnes he näkivät valmiit kuvat, jotka ovat täydellisen kauniita – ja olivat valmiita tekemään kaiken uudelleen.